Ann Selin kannustaa nuoria musiikinharrastajia

Duunarinuorten musiikkirahasto perustettiin 10 vuotta sitten Ann Selinin 50 – vuotisjuhlien kunniaksi. Sytykkeenä rahaston perustamiseen olivat vahva arvopohja ja työväenliikkeen parissa eri tehtävissä jo tuolloin tehty pitkä elämäntyö.

Musiikki on kulkenut Anin mukana aina. Rahastossa yhdistyvät kaksi rakasta asiaa – duunareiden eteen tehtävä työ ja musiikki. Myös juhlat, joiden yhteydessä rahasto perustettiin, olivat niin sanotusti tekijänsä näköiset – niitä vietettiin SuomiAreena – tapahtuman yhteydessä Porissa eli osin töiden merkeissä ja yllätysesiintyjänä juhlassa oli mm. Reiska Laineen bändi.

Duunarinuorten musiikkirahasto ja palkinto

Rahastoa perustettaessa ajatus oli kerätä pääomaa rauhassa ja myöhemmin perustaa rahaston nimeä kantava palkinto.  Miten rahasto sitten syntyi juuri Kansan Sivistysrahaston alle? – Näin tärkeäksi, että rahastoa hoitavalla taholla on asiantuntemusta sijoitustoiminnasta ja se, että rahastoa hoitaa ulkopuolinen, ammattimainen taho, antaa uskottavuutta myös lahjoittajien suuntaan. Olen iloinen myös siitä, että rahaston vuosittaiset hallinnon tehtävät toteutetaan KSR:n toimesta ja saan mukaan kumppanin sopivan palkinnonsaajan etsimiseen, Selin perustelee.

Rahaston kautta on mahdollista tukea musiikin harrastamista laajalla skaalalla – harjoittelua, soittamista, laulua ja kyseeseen voi tulla niin kellari- tai autotallibändi kuin iskelmäsolisti.

Tänä syksynä, Ann Selinin 60 – vuotisjuhlan kunniaksi, palkinto jaetaan ensimmäistä kertaa. Korona on muuttanut näitäkin suunnitelmia, sillä tavoite oli jakaa palkinto kesällä.  – Palkinnon saajan kriteereissä ei ole suljettu mitään musiikinlajia ulos. Rahaston kautta on mahdollista tukea musiikin harrastamista laajalla skaalalla – harjoittelua, soittamista, laulua ja kyseeseen voi tulla niin kellari- tai autotallibändi kuin iskelmäsolisti. Kohderyhmä on siis rajattu nuoriin – duunareihin tai duunariammatista työttömänä oleviin ja nimenomaan tilanteeseen, jossa musiikkiharrastus tarvitsee tukea ja kannustusta, Ann Selin kertoo.

– Nyt on loistava hetki ehdottaa palkinnonsaajaa. Palkinto jaetaan vielä tämän vuoden puolella. Otamme rahastolle mielellämme ehdotuksia vastaan, Selin innostaa.

Lisätietoja Duunarinuorten rahastosta ja palkinnosta: www.sivistysrahasto.fi/rahastot ja mahdolliset ehdotukset palkinnonsaajaksi voi lähettää Kansan Sivistysrahaston asiamiehelle Ulla Vuolanne, ulla.vuolanne@sivistysrahasto.musiimusi