Usein kysyttyjä kysymyksiä apurahoista

Voinko tehdä useamman hakemuksen kuin yhden?

Kyllä voit. Voit hakea apurahaa useampaan eri hankkeeseen erillisillä hakemuksilla. Et kuitenkaan voi hakea samaan hankkeeseen monella hakemuksella tai samalla hakemuksella useaan eri hankkeeseen. Kaikki hakemuksesi näkyvät erillisinä hakusovelluksessa.

Voinko hakea apurahaa hankkeeseen, mikä ei liity haun teemaan?

Kyllä voit. Vuosittain vaihtuva teema on aina haun painopiste, mutta hakemuksen ei tarvitse liittyä teemaan – kaikki hakemukset huomioidaan päätöksenteossa.

Miten tiedän, mistä rahastosta apurahaa kannattaisi hakea?

Säätiömme muodostuu yli 140 erilaisesta rahastosta ja yli 100 rahastoa jakaa apurahoja. Hakemuksessa tulee valita päävalikko, mutta alarahaston valinnan voi jättää tekemättä. Tällöin apurahoista päättävät valitsevat aiheen mukaan hakemukselle parhaiten sopivan rahaston. Kaikki hakemukset käsitellään, joten jos et ole varma mistä rahastosta hakea niin kannattaa rahastovalinta jättää avoimeksi.

Huom! Jos kuitenkin haet apurahaa ammattiliittosi rahastosta, sinun tulee valita oman ammattiliittosi rahasto.

Voinko tallentaa keskeneräisen hakemuksen ja jatkaa sen tekoa myöhemmin?

Kyllä voit. Apurahaa haetaan verkkosivuillamme olevan hakusovelluksen kautta. Usein hakemuksen tekeminen jää viimeiseen hetkeen ja voi tulla kiire. Hakemusta ei kuitenkaan tarvitse tehdä ja lähettää yhdeltä istumalta – voit välillä tallentaa luonnoksen ja jatkaa hakemustietojen täyttämistä myöhemmin. Olennaista on että hakemus on valmis ja lähetetty viimeistään 31. elokuuta. Hakuaika on ehdoton ja hakusovellus sulkeutuu 31.8. klo 23.59.

Minkälaiseen hankkeeseen apurahaa voi hakea?

Apurahoja myönnetään hyvin monenlaisiin hankkeisiin. Kannattaa tutustua aiemmin myönnettyihin apurahoihin – sieltä saa hyvän kuvan millaisille hankkeille apurahoja on ollut tapana myöntää. 

Minkä verran apurahaa voi tai kannattaa hakea?

Apurahojen suuruudet vaihtelevat. Keskimäärin apurahat ovat 1 500 euron suuruisia. Apurahan suuruuteen vaikuttavat mm. hankkeen tarkoitus, hakemuksen perustelu sekä hankkeen yhteiskunnallinen merkittävyys ja yleishyödyllisyys.

Kannattaa tutustua hakuohjeisiin, missä kerrotaan keskimääräiset apurahamäärät tarkemmin. Lisäksi kannattaa katsoa aiemmin myönnettyjä apurahoja – sieltä saa hyvän kuvan millaisille hankkeille ja minkä verran apurahoja on ollut tapana myöntää. 

En löydä vastausta ongelmaani, mitä teen?

Tutustu vielä rauhassa ja tarkkaan kaikkiin ohjeisiimme: apurahanhakija ja apurahansaaja. Lisätietoja voi kysyä toimistoltamme. Hakusovelluksen teknisissä kysymyksissä auttaa Datalink sähköpostitse hakemustuki@datalink.fi. Yleisempiä tietoja apurahoista tarjoaa esimerkiksi Säätiöt ja rahastot. Verotukseen liittyvissä kysymyksissä kannattaa olla yhteydessä suoraan Verohallintoon.

tammenlehvä